Zeilvakantie

Zeilvakantie

Deze zomer zullen we met twee boten een midweek gaan zeilen op en rond het IJsselmeer. Dit mag met recht een bijzondere vakantie genoemd worden.

Deze vakantie staat dus volop in het teken van zeilen. De bemanning is hiervoor verantwoordelijk, maar zij zullen de deelnemers daarbij betrekken en daarmee het zeilen willen leren aan de kinderen. De bemanning bestaat uit een ervaren schipper en een maat.
Het zeilen is onze hoofdactiviteit. Aan wal kunnen we, afhankelijk van de mogelijkheden die we hier hebben, nog een spel doen, vissen, een stadje bezoeken en shoppen.

Elke ochtend, voor we de haven uitvaren zal de schipper ons het plan voorleggen voor de dag: Waar we naar toe varen, of we onderweg speciale dingen gaan zien, welke activiteit we aan wal kunnen doen enzovoort. Uiteraard moet je iets met water hebben en je realiseren dat je niet te allen tijde van boord kan. Je hoeft echter niet te kunnen zeilen om met deze vakantie mee te kunnen. Dat kan je ter plekke worden geleerd. We gaan deze vakantie zelf koken en zullen ook slapen in de boot.

Groepen

We hebben voor deze vakantie één boot tot onze beschikking.

  • De Mallejan is geschikt voor maximaal 10 deelnemers.
Tijden

Zondagavond 22 juli zullen we aan boord gaan op beide boten. We zullen daarom aan het eind van de middag arriveren in de haven van Enkhuizen. Vrijdag middag omstreeks 14.00 uur zullen we weer terugkeren in Enkhuizen.

Accommodatie
  • We hebben voor de deelnemers aan boord zes tot acht slaaphutten. Dat wil zeggen tweepersoons slaapkamers met vaste stapelbedden. In elke hut is een wastafel. Verder is de hut niet erg groot, veel kleiner dan de meeste slaapkamers die je in een groepsaccommodatie gewend zult zijn.
  • Bij het slaapgedeelte zijn verder twee douches en twee toiletten aanwezig.
  • Het leefgedeelte binnen (de salon), bestaat uit twee tafels met vaste banken en een open keuken (kombuis). Het is een knusse plek, maar ook niet zo groot als je in een woonhuis voor vijftien personen zult aantreffen.
  • Buiten op het achterdek zijn banken, waar we met z’n allen kunnen zitten (de kuip).

Tarieven

Het tarief voor deze vakantie bedraagt € 1158,50  voor jongeren met een PGB en € 800,- voor jongeren zonder een PGB .

Meer weten?

Heb je belangstelling voor deze vakantie of wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen? Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren of een mail sturen naar info@allstarsbegeleiding.nl